Τα ψημένα κρεμμύδια είναι καλύτερα από τα φάρμακα, τα οποία συνταγογραφούνται συχνά ….Τώρα πια ψήνω κρεμμύδια για όλους τους συγγενείς και τους φίλους μου!
Ίσως γνωρίζετε για τα τεράστια οφέλη για την υγεία από ωμά λαχανικά και φρέσκα βότανα. Αλλά υπάρχει ένα προϊόν που είναι πολύ πιο υγιεινό όταν ψήνεται από το ωμό, και αυτό δεν είναι πατάτες. Δεν θα βασανίσουμε με αινίγματα, αλλά θα πούμε αμέσως – αυτό είναι ένα κρεμμύδι. Είναι πολύτιμο για το σώμα ακόμη και στην πρώτη του μορφή, αν και πολλοί το παρακάμπτουν λόγω της όχι πολύ ευχάριστης επίγευσης στο στόμα.
Γνωρίζοντας για τις ευεργετικές ιδιότητες των κρεμμυδιών, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι οι ευεργετικές του ιδιότητες μειώνονται κατά τη διαδικασία ψησίματος. Αυτό δεν είναι αλήθεια, αφού μόνο τα αιθέρια έλαια εξατμίζονται και αφού βρίσκονται στο φούρνο, όλες οι θεραπευτικές του ιδιότητες εντείνονται.
Πώς να ψήνετε σωστά τα κρεμμύδια στο φούρνο
Το τεράστιο πλεονέκτημα….
των ψημένων κρεμμυδιών σε σχέση με τα ωμά είναι ότι έχουν πολύ ενδιαφέρουσα πικάντικη γεύση και δεν αφήνουν καθόλου μια δυσάρεστη μυρωδιά.
Επομένως, μπορεί να καταναλωθεί χωρίς φόβο από εκείνους που πηγαίνουν σε μια συνάντηση ή μια ημερομηνία. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το ασυνήθιστο πιάτο, πρέπει να το προετοιμάσετε σωστά.
Ψήνουμε το κρεμμύδι απευθείας στη φλούδα στους 100-150 βαθμούς για 15-30 λεπτά. Για τα καλύτερα οφέλη για την υγεία, τρώτε μισό κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους το πρωί με άδειο στομάχι και μισή 2-3 ώρες πριν από το κρεβάτι. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως συνοδευτικό για ψάρια ή κρέας.
Αποδεικνύεται ένας πολύ νόστιμος συνδυασμός.
Τώρα ας προχωρήσουμε στις ευεργετικές ιδιότητες αυτού του υπέροχου πιάτου.
Ψημένα κρεμμύδια. Ευεργετικά χαρακτηριστικά
Τονίζεται ιδιαίτερα ο ρόλος των ψημένων κρεμμυδιών για τη θεραπεία ατόμων που πάσχουν από διαβήτη. Οι ιδιότητές του είναι σε θέση να μειώσουν και να ομαλοποιήσουν τα επίπεδα γλυκόζης. Τα ψημένα κρεμμύδια περιέχουν θείο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ενεργοποίηση του παγκρέατος και την επαρκή παραγωγή ινσουλίνης.
Η σύνθεση του κρεμμυδιού περιλαμβάνει επίσης σίδηρο, που είναι απαραίτητο για ένα άτομο να διατηρήσει την ομαλή λειτουργία των συστημάτων και των οργάνων του.
Για πνευμονία και βρογχίτιδα, τα ψημένα κρεμμύδια χρησιμοποιούνται ενεργά τόσο στη θεραπεία ενηλίκων όσο και στη θεραπεία παιδιών.
Θα πρέπει να καταναλώνεται πιο συχνά από όλους όσους έχουν προβλήματα με την πήξη του αίματος
Μετά από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο, οι γιατροί συστήνουν να τρώνε ψημένα κρεμμύδια καθημερινά. Βοηθά τα αγγεία στον καθαρισμό, εξαλείφει τις αθηροσκληρωτικές πλάκες.
Βοηθά στην ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης καθώς και της ημικρανίας.
Μπορείτε όχι μόνο να φάτε ψημένα κρεμμύδια, αλλά και να τα χρησιμοποιήσετε ως αλοιφή.
Εφαρμόστε βρώμικο σε επίμονα έλκη και πληγές για να επιταχύνετε τη διαδικασία επούλωσης.
Οι κομπρέσες από τέτοια κρεμμύδια έχουν καλή αντιβακτηριακή δράση. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία των αιμορροΐδων, φυσικά, υπό ιατρική παρακολούθηση.
Με τακτική χρήση, τα ψημένα κρεμμύδια μπορούν να σας ανακουφίσουν από πολλές ασθένειες και να έχουν προληπτικό αποτέλεσμα.