Μπιφτέκια σε ανοιχτή πίτα!!

    0
    303

    Μπιφτέκια σε ανοιχτή πίτα!! Η σημερινή συνταγή είναι ουσιαστικά μια συνταγή χωρίς …συνταγή. Με άλλα λόγια, πέρα από τη ζύμη γιαουρτιού που ταιριάζει “γάντι” σ’ αυτή την πίτα μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε ό,τι υλικά θέλουμε και ό,τι μας αρέσει. Εξάλλου ο μοναδικός μας στόχος είναι ένα λαχταριστό γεύμα που θα σκορπίσει χαμόγελα!

     

    Συστατικά

    Για τη ζύμη

      • 250 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση*
      • 100 γρ. γιαούρτι
      • 1/2 κ.γλ. baking powder
      • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
      • 80 ml vερό βρύσης σε θερμοκρασία δωματίου**

    Για τα μπιφτέκια

    900 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
    ✏120 γρ. κρίθινο παξιμάδι, θρυματισμένο
    ✏1 ντομάτα, τριμμένη
    ✏2 κρεμμύδια, τριμμένα
    ✏1 κουταλιά ξύδι
    ✏1 κουταλιά ελαιόλαδο
    ✏Αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, ριγανη

     

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ ανακατεύεις όλα τα υλικά. Βάζεις το μίγμα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
    ✔Πλάθεις τα μπιφτέκια (προτίμηση σε σχήμα οβάλ) και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για περίπου 40΄ γυρνώντας τα μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές.
    ✔ Σερβίρουμε πάνω σε ψητή πίτα με ντομάτα και κρεμμύδι σε φέτες, γιαούρτι, σάλτσα ντομάτας, πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό!!!

    ➦Το μοσχαρίσιο κρέας παρέχει:
    ☺Πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας (περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που δεν μπορεί ο οργανισμός να συνθέσει από μόνος του).
    ☺Σίδηρο, ψευδάργυρο σε υψηλά διαθέσιμη μορφή σε αντίθεση με τις φυτικές πηγές τους.
    ☺Φώσφορο, μαγνήσιο, το αντιοξειδωτικό σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

    😟Κορεσμένο λίπος που αυξάνει τον κίνδυνο παθήσεων, γι αυτό και συστήνεται η περιορισμένη κατανάλωσή του.

    Η διατροφή εξατομικεύεται λαμβάνοντας υπόψιν πολλούς παράγοντες. Ανάμεσα σε αυτούς προβλήματα υγείας. Ακολουθείς πάντα συμβουλές από επαγγελματία υγείας.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

    Βασική ιδέα προσαρμοσμένο από: hellenicrecipes.blogspot.com