Μπισκότα με λεμόνι φράουλα και λευκή σοκολάτα

    0
    663
    Syntages-matinas.gr-Μπισκότα-με-λεμόνι-φράουλα-και-λευκή-σοκολάτα
    Syntages-matinas.gr-Μπισκότα-με-λεμόνι-φράουλα-και-λευκή-σοκολάτα

    Μπισκότα με λεμόνι φράουλα και λευκή σοκολάτα. Τα μπισκότα λευκής σοκολάτας φράουλα λεμόνι είναι μια νόστιμη και μοναδική ανατροπή στην κλασική συνταγή για μπισκότα. Αυτά τα μπισκότα έχουν μια απαλή και λαστιχωτή υφή , με εκρήξεις γλυκών γεύσεων φράουλας και λεμονιού . Η προσθήκη κρεμώδης λευκής σοκολάτας προσθέτει ένα πλούσιο και παρακμιακό στοιχείο σε αυτή την ήδη απολαυστική απόλαυση.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Το τέλειο κοντοσούβλι, στο φούρνο
    Θερμίδες: 122 kcal Υδατάνθρακες: 14 γρ Πρωτεΐνη: 1,3 γρ Λίπη: γρ Κορεσμένα λιπαρά: 1,8 γρ Χοληστερόλη: mg Νάτριο: 44 mg Κάλιο: 40 mg Φυτικές ίνες: 0,3 γρ Ζάχαρη: 7,3 γρ Ασβέστιο: 14 mg Σίδηρος: -1 mg

    Συστατικά

    • φλιτζάνια (250 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 3/4 κουταλάκι του γλυκού (3 g) μπέικιν πάουντερ 
    • κουταλιές της σούπας (6g) άμυλο καλαμποκιού
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού (3g) αλάτι
    • 3/4 φλιτζανιού (150 γρ.) ζάχαρη
    • ξύσμα λεμονιού από ένα λεμόνι
    • αυγό
    • 3/4 φλιτζάνι (170 g) φυτικό λάδι
    • κουταλάκι του γλυκού (5 g) εκχύλισμα βανίλιας
    • κουταλιές της σούπας (30 ml) χυμό λεμονιού
    • φλιτζάνι (150 g) φρέσκες φράουλες , ψιλοκομμένες
    • 3,5 oz (100 g) κομματάκια/κομμάτια λευκής σοκολάτας

     

    Εκτέλεση

    • Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (180°C). Στρώνουμε δύο φύλλα ψησίματος με λαδόκολλα.
    • Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το άμυλο καλαμποκιού και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα λεμονιού μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε το αυγό και το λάδι και ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν.
    • Ενσωματώνουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού και διπλώνουμε σε κομμάτια ή κομμάτια σοκολάτας και τις ψιλοκομμένες φράουλες. Μην ανακατεύετε υπερβολικά.
    • Χρησιμοποιώντας μια σέσουλα παγωτού, πάρτε ίσες μερίδες ζύμης και τοποθετήστε τις στα προετοιμασμένα φύλλα ψησίματος, σε απόσταση 1 ίντσας (2,5 cm).
    • Πασπαλίζουμε το καθένα με κρυσταλλική ζάχαρη.
    • Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στις άκρες.
    • Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στα φύλλα ψησίματος μέχρι τα μπισκότα να σφίξουν αρκετά για να τα αφαιρέσετε, πιθανώς άλλα 5 λεπτά. Ψύξτε εντελώς σε μια σχάρα.

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : https://www.homecookingadventure.com/

    Syntages-matinas.gr-Μπισκότα-με-λεμόνι-φράουλα-και-λευκή-σοκολάτα