Χάμπουργκερ με Μπιφτέκια από Μοσχάρι και Μανιτάρια: Μια Νοστιμιά που θα λατρέψεις!

    0
    285
    Syntages-matinas.gr -Χάμπουργκερ με Μπιφτέκια από Μοσχάρι και Μανιτάρια
    Syntages-matinas.gr -Χάμπουργκερ με Μπιφτέκια από Μοσχάρι και Μανιτάρια

    Σήμερα θα ετοιμάσουμε ένα χάμπουργκερ που θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους! Η προσθήκη μανιταριών στα μπιφτέκια προσδίδει μια πλούσια γεύση και υφή, ενώ η σωστή ισορροπία των υπόλοιπων υλικών θα κάνει το χάμπουργκερ σου αξέχαστο.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    Υλικά (για 4 άτομα):

    • Για τα μπιφτέκια:
      • 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
      • 250 γραμμάρια μανιτάρια (π.χ. πορτομπέλο, λευκά)
      • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
      • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
      • 1 αυγό
      • 2 φέτες ψωμί του τοστ, βρεγμένες σε γάλα και στυμμένες
      • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
      • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
    • Για τα υπόλοιπα:
      • 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
      • Τυρί (π.χ. τσένταρ, έμενταλ)
      • Μπέικον (προαιρετικά)
      • Μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι
      • Σάλτσα για χάμπουργκερ (π.χ. κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα)

     

    Εκτέλεση

    1. Προετοιμασία μπιφτεκιών:
      • Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.
      • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το ψωμί, τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά.
      • Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε σχήμα δίσκου.
    2. Ψήσιμο:
      • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή ένα γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
      • Ψήνουμε τα μπιφτέκια από 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό.
      • Προσθέτουμε το τυρί στα μπιφτέκια και το αφήνουμε να λιώσει.
    3. Μοντάρισμα:
      • Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στα ψωμάκια.
      • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά όπως μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, μπέικον και τις σάλτσες της αρεσκείας μας.

    Συμβουλές:

      • Για πιο έντονη γεύση, μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα των μπιφτεκιών λίγο τσίλι ή μουστάρδα.
      • Για μια πιο υγιεινή επιλογή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις γαλοπούλα ή κοτόπουλο αντί για μοσχάρι.
      • Σέρβιρε τα χάμπουργκερ με πατάτες τηγανητές ή ψητές για ένα πλήρες γεύμα.
      • Σάλτσα Μπάρμπεκιου Σπιτικά.
      • Υλικά: 
        • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
        • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
        • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
        • 1 κουτί τοματοπολτός
        • 1/2 φλιτζάνι ξύδι μήλου
        • 1/4 φλιτζάνι μελάσα
        • 1/4 φλιτζάνι νερό
        • 2 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce (Σάλτσα που βρίσκει κανείς έτοιμη στο εμπόριο.)
        • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα καπνιστή
        • 1/2 κουταλιά του γλυκού τσίλι σε σκόνη
        • Αλάτι και πιπέρι, κατά το γούστο
        • 1 φύλλο δάφνης

         

      • Εκτέλεση:
        1. Σοτάρουμε τα λαχανικά: Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
        2. Προσθέτουμε τα υγρά: Προσθέτουμε τον τοματοπολτό, το ξύδι, τη μελάσα, το νερό, τη Worcestershire sauce, την πάπρικα, το τσίλι, το αλάτι, το πιπέρι και το φύλλο δάφνης.
        3. Σιγοβράζουμε: Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα να δέσει και να αποκτήσει πλούσια γεύση.
        4. Αφαιρούμε και σερβίρουμε: Πριν σερβίρουμε, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει ελαφρώς.

         

      • Σάλτσα Γιαουρτιού με ΜυρωδικάΥλικά:
          • 2 γιαούρτια στραγγιστά
          • 1 αγγούρι, τριμμένο
          • 1/2 φλιτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος
          • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
          • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
          • Χυμός από 1/2 λεμόνι
          • Αλάτι και πιπέρι, κατά το γούστο
    •  Καλύπτουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα
    • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το αγγούρι, τον άνηθο, το δυόσμο, το σκόρδο, το λεμόνι και τα μπαχαρικά.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

    ΠΗΓΗ: https://syntages-matinas.gr/

    Syntages-matinas.gr -Χάμπουργκερ με Μπιφτέκια από Μοσχάρι και Μανιτάρια
    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροΓαλλική μπαγκέτα.
    Επόμενο άρθροΣπαγγέτι Kαρμπονάρα
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!