Εύκολο Λαχματζούν Συνταγές Ματίνας. Τα λαχματζούν (Lahmacun) είναι αρμενικής καταγωγής, αλλά σερβίρονται σε όλη τη Μέση Ανατολή και την Τουρκία.
Το λαχματζούν, είναι αρκετά γνωστό και ιδιαίτερα αγαπητό στους Έλληνες, αφού οι Έλληνες της Πόλης έφεραν την συνταγή μαζί τους και την φτιάχνουν συχνά.
Εγώ προτιμώ να μαγειρεύω τον κιμά (μοσχαρίσιο ανάμεικτο με αρνίσιο ή σκέτο αρνίσιο) με μπολικα μπαχαρικά και μάλιστα καυτερά, αλλά εσείς μπορείτε να τον αρωματίσετε με τα μπαχαρικά που αγαπάτε. Όλο το μυστικό κρύβεται στον καλά καβουρτνισμένο κιμά και στην πολύ λεπτή και τραγανή ζύμη.
Συστατικά
Αυτή τη φορά το έφτιαξα με έτοιμες πίτες
[ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ]
500 γρμ κιμά μοσχαρίσιο ανάμεικτο με αρνίσιο.
4 καρότα μικρά
3 κρεμμύδια μέτρια
1 κ.σ πελτέ
Αλάτι πιπέρι μαύρο και κόκκινο
Λίγο λάδι
1 ξυλάκι κανέλλα
1 πακέτο πίτες
1 ντομάτα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σοτάρω το κρέμυδι και ρίχνω τον κιμά ανακατεύοντας
Σε λίγο ρίχνω τα πολτοποιημένα στο μούλτι καρότα
Ετοιμάζω τη σάλτσα μου πελτέ αλάτι πιπέρι και τα αφήνω να βράσουν μέχρι να είναι έτοιμος ο κιμάς
Αλείφω με λίγο λάδι τις πίτες προσθέτω τον κιμά και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 5-8 λεπτα στους 180β αέρα
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα και κρεμμύδι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



