Γαλλική μπαγκέτα.

    0
    271
    Syntages-matinas.gr-Γαλλική-μπαγκέτα
    Syntages-matinas.gr-Γαλλική-μπαγκέτα

    Γαλλική μπαγκέτα. Δείτε παρακάτω τη μέθοδο και τα συστατικά για να φτιάξετε την τέλεια τυπική μπαγκέτα στο σπίτι σας

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    • 700g
    •  520g
    • 1 κουταλάκι / 8g αλάτι
    • ½tsp / 2g στιγμιαίας ή ενεργής ξηρής μαγιάς
    • Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκια μαγιά: 8g

     

    Εκτέλεση

    1. Προσθέστε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί.
    2. Προσθέστε το νερό και συγκεντρώστε τα όλα σε μια κολλώδη ζύμη όπως φαίνεται.
    3. Καλύψτε το μπολ και ρυθμίστε το χρονόμετρο για 45 λεπτά.
    4. Μετά από τα 45 λεπτά βγάλτε τη ζύμη από το μπολ και με βρεγμένα χέρια χτυπήστε τη ζύμη πίσω δίνοντάς της 5 ή 6 στροφές. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία άλλες 3 φορές

    5. Μετά την άνοδο των τελευταίων 45 λεπτών, γυρίστε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και προ-μορφοποιήστε τα, καλύψτε τα με ένα κομμάτι λαδωμένου φιλμ προσκόλλησης / πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε τους να χαλαρώσουν για 15 λεπτά.

    6. Μετά από τα 15 λεπτά σχηματίστε τα προ-σχήματα στις μπαγκέτες και τοποθετήστε τα πάνω στο καλά αλευρωμένο πανί , ρυθμίστε το χρονόμετρο για 20 λεπτά

    7. Μετά τα  20 λεπτά αφήστε το σκεπασμένο για άλλα 10 έως 12 λεπτά ενώ ο φούρνος θερμαίνει έως 220 ° C στον αέρα, τοποθετήστε επίσης ένα δίσκο ζεστού νερού στο κάτω ράφι του φούρνου .

    Πλάστε τις μπαγκέτες σας σε μακρόστενο σχήμα και χαράξτε τες λοξά με ένα κοφτερό μαχαιράκι.

    8. Τοποθετήστε τις μπαγκέτες σε ελαφρά λιπαρούς δίσκους ψησίματος, ψεκάστε με λίγο νερό και τοποθετήστε τις μπαγκέτες όπως φαίνεται στη φωτο.

    Syntages-matinas.gr-Γαλλική-μπαγκέτα
    Syntages-matinas.gr-Γαλλική-μπαγκέτα

    9. Τοποθετήστε τις μπαγκέτες στον ζεστό φούρνο, ψεκάστε μέσα στο φούρνο με λίγο νερό  και ψήστε για 16 έως 20 λεπτά, αφαιρέστε από το φούρνο και τοποθετήστε το σε ένα συρμάτινο ράφι μέχρι να κρυώσει.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΙΣΩΣ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ:
    Όμορφη γαλλική μπαγκέτα
    Syntages-matinas.gr-Γαλλική-μπαγκέτα
    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !