Κανταΐφι με καρύδια. Ένα από τα πολύ αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά . Χρυσαφένιο, τραγανό και απίστευτα ζουμερό! Μια βήμα προς βήμα συνταγή για παραδοσιακό σιροπιαστό κανταΐφι με καρύδια για να το πετύχετε με την πρώτη σας προσπάθεια.
Συστατικά
- * Για το κανταΐφι
- 350 γρ. κανταΐφι
- 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα (Για τη γέμιση)
- 20 γρ. ζάχαρη (Για τη γέμιση)
- 1 κ.γ. κανέλα (Για τη γέμιση)
- ⅓ κ.γ. γαρύφαλλο (Για τη γέμιση)
- 200 γρ. βιτάμ
- * Για το σιρόπι
- 500 -600 γρ. ζάχαρη
- 300 -350 γρ. νερό
- 1 κ.γ. μέλι
- λίγες σταγόνες λεμόνι και λίγο ξύσμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά (εκτός από το μέλι που το βάζω αφού το αποσύρω από τη φωτιά ) και βράζοντας για 5 λεπτά. Αρχίζω να μετράω το χρόνο μόλις δω την πρώτη μπουρμπουλήθρα.
Σε ένα μπολ αναμιγνύω τα χοντροκομμένα καρύδια με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Ξεδιπλώνω το φύλλο κανταΐφι, αφού το “ξάνω” καλά το ξανοίγω το χωρίζω σε τρία ίσα μέρη ( σκεπάζω τα 2 με μια πετσέτα την οποία καταβρέχω με λίγο νεράκι για να μην ξεραθεί το φύλλο μου ) χωρίζω το κομμάτι σε 4 ίσα μέρη και ανοίγω κάθε κομμάτι στον πάγκο μου κάνοντας μια μικρή λακουβίτσα στην οποία βάζω μια κ.σ γέμιση Τυλίγω το κανταΐφι κατά μήκος ελαφρά, διπλώνοντας τις άκρες ελάχιστα προς τα μέσα. Δεν σφίγγω πολύ το κανταΐφι, απλά τυλίγω ελαφρά.
Τοποθετώ το κανταΐφι σε ένα μικρό πυρέξ και συνεχίζω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Λιώνω το βιτάμ και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφω όλα τα κομμάτια πολύ καλά, προσέχοντας να αλειφθούν και τα *** πλαϊνά.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνω το κανταΐφι στους 170° C για 60 – 65 λεπτά στη πάνω σχάρα . Προσοχή! Δεν ανεβάζω τη θερμοκρασία γιατί θα αρπάξει.
Μόλις ψηθεί το κανταΐφι, το βγάζω από το φούρνο και όπως είναι ζεστό, ρίχνω σιγά σιγά το κρύο σιρόπι να πάει σε όλα τα κομμάτια.
Αν θέλω το γλυκό μου να μην είναι τραγανό, σκεπάζω με μια μεμβράνη για να μαλακώσει η πάνω επιφάνεια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
