Κατσικάκι κοκκινιστό

    0
    314

    Κατσικάκι κοκκινιστό. Είναι ένα νόστιμο εύκολο και γρήγορο φαγητό, εάν το κρέας το βράσουμε στην χύτρα, σίγουρα και στην κατσαρόλα το ίδιο νόστιμο θα είναι αλλά θα θέλει λίγο πιο πολύ βράσιμο.

     

    Συστατικά

    Μερίδες: 4-6
    Χρόνος εκτέλεσης: 70 λεπτά

    1 κιλό κατσίκι σπάλα κομμένο σε μερίδες
    1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροτριμμένο
    1 κιλό ντομάτες φρέσκιες και ώριμες
    1 κτλ. σούπας πελτέ
    1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
    1 φύλλο δάφνης
    Αλάτι, πιπέρι

     

    Εκτέλεση

    Πλένετε και στεγνώνετε τις μερίδες του αρνιού. Πλένετε τις ντομάτες,αφαιρείτε τον αφαλό, τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τις περνάτε από το μύλο του πουρέ και μαζεύετε το χυμό και τα κομμάτια σε μια μεγάλη λεκάνη.

    Διαλύετε μέσα στην αλεσμένη ντομάτα τον πελτέ.

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα,ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε τις μερίδες του κατσικιού, μισές μισές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

    Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε πιατέλα.

    Ρίχνετε το χοντροκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να μαραθεί καλά.

    Αμέσως ρίχνετε τις μερίδες τού κρέατος και ανακατεύετε, ρίχνετε την αλεσμένη ντομάτα,την κανέλα, το φύλλο δάφνης και αφήνετε να πάρει μια καλή βράση.

    Αλατίζετε και σιγοβράζετε το κρέας σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει εντελώς η σάλτσα και να μείνει μόνο το λάδι μαζί με τα κομμάτια της ντομάτας.

    Η καλύτερη γαρνιτούρα γι’ αυτό το πιάτο είναι πατάτες τηγανητές.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Βασική ιδέα προσαρμοσμένο από: www.gourmed.gr

     

    Προηγούμενο άρθροΓεμιστά Καλαμάρια Πάρου
    Επόμενο άρθροΤούρτα Φουντούκι Εσπρέσσο
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!