Κρεμμυδόπιτα με ντομάτες. Μια εύκολη σχετικά και φανταστική Κρεμμυδόπιτα με τέλεια γεύση, μπόλικα λαχανικά θα σας ξετρελάνει.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 3 ώριμες ντομάτες
- 5 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κόκκινα
- 250 γραμ. φέτα σε τρίμματα
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- 1 κ.σ. μπούκοβο (σποράκια καυτερής πιπεριάς)
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
Εκτέλεση
Για την κρεμμυδόπιτα με ντομάτα και πιπεριές, ξεφλουδίζουμε πρώτα τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαραίνουμε τα κρεμμύδια για 10΄, έως ότου μαλακώσουν καλά, χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 5΄. Τέλος, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε τη γέμιση στη φωτιά για 5΄-6΄, μέχρι να πιει όλα τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μπούκοβο, το ρύζι, τη ρίγανη, τη φέτα, Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σε ρηχό ταψί που έχουμε λαδώσει, στρώνουμε διαγωνίως τα μισά φύλλα κρούστας λαδωμένα. Αδειάζουμε τη γέμιση. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Διαγωνίως στρώνουμε και τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα μπήγοντας τις άκρες προς τα κάτω (όπως στο γαλακτομπούρεκο).
Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά τα πάνω φύλλα. Ραντίζουμε με λίγο νερό για να μη σηκώνονται στο ψήσιμο και περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε την Κρεμμυδόπιτα στους 180°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!