Λαχανάκια Βρυξελλών με Ψητή παρμεζάνα. Αυτά τα Λαχανάκια Βρυξελλών με Ψητή παρμεζάναείναι ένα νόστιμο συνοδευτικό που ανεβάζει τα λαχανάκια Βρυξελλών σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Ξεκινάμε με φρέσκα λαχανάκια Βρυξελλών , δίνοντάς τους ένα τέλειο τραγανό ψήσιμο με βούτυρο, σκόρδο και παρμεζάνα.
Η γενναιόδωρη επικάλυψη του τυριού παρμεζάνας προσθέτει μια απολαυστική γεύση ξηρών καρπών , κάνοντας κάθε μπουκιά μια αξέχαστη απόλαυση. Η διαδικασία ψησίματος αναδεικνύει τα καλύτερα σε αυτά τα φύτρα, τις τραγανές άκρες και μια νότα γλυκύτητας που θα σας καθηλώσει.
Είτε τα συνδυάζετε με ένα κύριο πιάτο είτε τα απολαμβάνετε ως σνακ , αυτά τα ψητή Λαχανάκια Βρυξελλών είναι μια απλή αλλά γκουρμέ απόλαυση ιδανική για κάθε περίσταση .
Συστατικά
- 1 λίβρα (500 g) λαχανάκια Βρυξελλών , κομμένα και κομμένα στη μέση
- 3 κουταλιές της σούπας (40 γρ.) ανάλατο βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι (50 γρ.) παρμεζάνα , τριμμένη
- σκόνη σκόρδου
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
-
-
Προθερμάνετε το φούρνο στους (200°C).
-
Λιώνουμε το βούτυρο και το αδειάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
-
Ρίξτε την παρμεζάνα σε όλο το βούτυρο.
-
Πασπαλίζουμε σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
-
Τοποθετήστε τα μισά λαχανάκια Βρυξελλών με την κομμένη πλευρά πάνω από την παρμεζάνα και το βούτυρο.
-
-
Ψήνετε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανάκια Βρυξελλών και η παρμεζάνα να γίνει τραγανή και να ροδίσει.
-
Αφήστε το για 5 λεπτά να κρυώσει πριν το βγάλετε από το ταψί.
-
Ξεχωρίστε απαλά τα λαχανάκια Βρυξελλών πριν τα σερβίρετε.

🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
