Λαχταριστά Κρουασανάκια φτιαγμένα με σπιτικό φύλλο σφολιάτας με γέμιση τυριού.

    0
    416
    Syntages-matinas.gr-Λαχταριστά-Κρουασανάκια-φτιαγμένα-με-σπιτικό-φύλλο-σφολιάτας-γέμιση-τυριού.-696x374
    Syntages-matinas.gr-Λαχταριστά-Κρουασανάκια-φτιαγμένα-με-σπιτικό-φύλλο-σφολιάτας-γέμιση-τυριού.-696x374

    Λαχταριστά Κρουασανάκια φτιαγμένα με σπιτικό φύλλο σφολιάτας με γέμιση τυριού. Ξέρεις να φτιάχνεις Κρουασανάκια; Αν όχι δες μία συνταγή για Κρουασανάκια με με σπιτικό φύλλο σφολιάτας & γέμιση τυριού, που θα σου αρέσουν πραγματικά για την νοστιμιά τους και για το πόσο αφράτα είναι!

     

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

     

    Συστατικά

    • 470 γρ. αλεύρι
    • 95 ml νερό
    • 170 ml γάλα
    • 50 ml φυτικό λάδι
    • 20 γρ. ζάχαρη
    • 10 γρ. μαγιά
    • 1 αυγό
    • 5 γρ. αλάτι
    • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
    ΙΣΩΣ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ:
    Κρουασανο-τυροπιτάκια.

    Εκτέλεση

    Ξεκινάμε παίρνοντας ένα μπολ και ρίχνουμε το νερό, το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το ασπράδι, το αλάτι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι. Ζυμώνουμε κάνοντας μία μαλακή ζύμη.

    Έπειτα, σκεπάζουμε το μπολ με την ζύμη, με μαγειρική μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη περίπου 30 λεπτά για να φουσκώσει η ζύμη.

    Αφού είναι έτοιμη η ζύμη μας, την παίρνουμε και τη χωρίζουμε σε δέκα μπαλάκια, με τα οποία ανοίγουμε δέκα φύλλα στο μέγεθος μικρού πιάτου.

    Έπειτα, παίρνουμε τα πέντε φύλλα και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο στο πιάτο. Το αλείφουμε με βούτυρο και βάζουμε από πάνω του το δεύτερο φύλλο και βουτυρώνουμε ξανά. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να φτάσουμε στο πέμπτο φύλλο το οποίο δεν βουτυρώνουμε. Τέλος, τυλίγουμε το πιάτο με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα. Σε άλλο πιάτο επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 5 φύλλα.

    Βγάζουμε το πρώτο πιάτο από το ψυγείο και παίρνουμε τα φύλλα και τα ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο. Χωρίζουμε το φύλλο αρχικά σε 4 μέρη και στη συνέχεια κάθε μέρος σε πέντε.

    Βάζουμε στη εξωτερική πλευρά κάθε τριγώνου που έχει σχηματισθεί τριμμένο τυρί και ρολάρουμε.

    Τοποθετούμε τα κρουασανάκια σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόχαρτο και τέλος, αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.

    Τα υπέροχα κρουασανάκια μας είναι έτοιμα!

    ~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~

    Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    ΙΣΩΣ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ:
    Τυροπιτάκια σαν κρουασάν!!

    VIA : Hacer’in Lezzetleri

     

    Syntages-matinas.gr-Λαχταριστά-Κρουασανάκια-φτιαγμένα-με-σπιτικό-φύλλο-σφολιάτας-γέμιση-τυριού.-696x374
    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροΣτριφτά ρολά κανέλας
    Επόμενο άρθροΜπάρες σοκολατένιας πίτας πεκάν
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!