Λαδερά νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού. Υπέροχα νηστίσιμα κουλουράκια για όλες τις ώρες. Κουλουράκια με λίγα και αγνά υλικά, πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμα κουλουράκια.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- 1 ποτήρι νερού λάδι [μισό ελαιόλαδο και μισό ηλιέλαιο]
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1/2 κ.γ.σόδα
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του [750 γρ. περίπου ή όσο πάρει ανάλογα με το μέγεθος του δοσομετρικού ποτηριού σας]
- 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ μέσα στο αλεύρι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε καλά στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στο 1/4 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού. Μόλις αφρατέψει το μείγμα λαδιού ζάχαρης , προσθέτουμε το χυμό με τη σόδα, το υπόλοιπο 3/4 του ποτηριού χυμό πορτοκαλιού, όλα τα άλλα προαναφερόμενα υλικά και στο τέλος σταδιακά το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ.
- Βάζουμε στο μίξερ μας τον γάτζο [ειδικό εργαλείο για ζύμωμα] και συνεχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της επιλογής μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 25-30 λ περίπου ανάλογα με το μέγεθός τους. [Μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμα. Μην τα παραψήσετε και στεγνώσουν].
Δημοσίευση από @matinas_recipesΠροβολή στο Threads