Η μους σοκολάτας είναι ένα κλασικό και λαχταριστό επιδόρπιο. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, αλλά θα σας δώσω μια βασική συνταγή που είναι εύκολη στην παρασκευή και πάντα πετυχαίνει.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα (50% κακάο και πάνω)
- 3 κρόκοι αυγού
- 3 ασπράδια αυγού
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη σοκολάτα: Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (ή σε μικροκυμάτων σε χαμηλή ισχύ, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα).
- Χτυπάμε τους κρόκους: Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Χτυπάμε τα ασπράδια: Σε άλλο καθαρό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Συνδυάζουμε τα υλικά: Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στους χτυπημένους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, φροντίζοντας να μην πέσει η μαρέγκα.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά.
- Σερβίρουμε: Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια ή μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.
Συμβουλές:
- Μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα της μους διάφορα αρωματικά, όπως βανίλια, κονιάκ, ρούμι ή ξύσμα πορτοκαλιού.
- Για πιο πλούσια γεύση, χρησιμοποίησε κουβερτούρα με υψηλό ποσοστό κακάο.
- Για πιο ελαφριά μους, μπορείς να μειώσεις την ποσότητα της κρέμας γάλακτος.
- Για διακόσμηση, μπορείς να πασπαλίσεις την επιφάνεια της μους με κακάο σε σκόνη ή να προσθέσεις φρέσκα φρούτα.
Επιπλέον ιδέες:
- Μους σοκολάτας με φρούτα: Προσθέτεις κομμάτια από φρούτα της αρεσκείας σου, όπως φράουλες, βατόμουρα ή μπανάνες, στη μους πριν την παγώσεις.
- Μους σοκολάτας με μπισκότα: Τρίβεις τα μπισκότα και τα προσθέτεις στη μους για να προσθέσεις τραγανότητα.
- Μους σοκολάτας με καφέ: Προσθέτεις μια κουταλιά σούπας στιγμιαίο καφέ στη λιωμένη σοκολάτα για μια πιο έντονη γεύση.
Απολαύστε τη μους σοκολάτας σας!
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΗ 👇👇👇
ΓΙΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!