Μους σοκολάτας

    0
    85
    astralove.gr-Μους σοκολάτας
    astralove.gr-Μους σοκολάτας

    Η μους σοκολάτας είναι ένα κλασικό και λαχταριστό επιδόρπιο. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, αλλά θα σας δώσω μια βασική συνταγή που είναι εύκολη στην παρασκευή και πάντα πετυχαίνει.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    • 200 γραμμάρια κουβερτούρα (50% κακάο και πάνω)
    • 3 κρόκοι αυγού
    • 3 ασπράδια αυγού
    • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
    • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

    Εκτέλεση

    1. Λιώνουμε τη σοκολάτα: Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (ή σε μικροκυμάτων σε χαμηλή ισχύ, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα).
    2. Χτυπάμε τους κρόκους: Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
    3. Χτυπάμε τα ασπράδια: Σε άλλο καθαρό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
    4. Συνδυάζουμε τα υλικά: Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στους χτυπημένους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, φροντίζοντας να μην πέσει η μαρέγκα.
    5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά.
    6. Σερβίρουμε: Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια ή μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.

    Συμβουλές:

    • Μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα της μους διάφορα αρωματικά, όπως βανίλια, κονιάκ, ρούμι ή ξύσμα πορτοκαλιού.
    • Για πιο πλούσια γεύση, χρησιμοποίησε κουβερτούρα με υψηλό ποσοστό κακάο.
    • Για πιο ελαφριά μους, μπορείς να μειώσεις την ποσότητα της κρέμας γάλακτος.
    • Για διακόσμηση, μπορείς να πασπαλίσεις την επιφάνεια της μους με κακάο σε σκόνη ή να προσθέσεις φρέσκα φρούτα.

    Επιπλέον ιδέες:

    • Μους σοκολάτας με φρούτα: Προσθέτεις κομμάτια από φρούτα της αρεσκείας σου, όπως φράουλες, βατόμουρα ή μπανάνες, στη μους πριν την παγώσεις.
    • Μους σοκολάτας με μπισκότα: Τρίβεις τα μπισκότα και τα προσθέτεις στη μους για να προσθέσεις τραγανότητα.
    • Μους σοκολάτας με καφέ: Προσθέτεις μια κουταλιά σούπας στιγμιαίο καφέ στη λιωμένη σοκολάτα για μια πιο έντονη γεύση.

    Απολαύστε τη μους σοκολάτας σας!

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΗ 👇👇👇

    ΓΙΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

     

    astralove.gr-Μους σοκολάτας
    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !