Μους πορτοκαλιού ιδανική για χειμερινά επιδόρπια. Μετά τα μάνγκο, τα λεμόνια και το ψωμί, το πράγμα που έχω σε μεγαλύτερη ποσότητα, αυτά είναι τα πορτοκάλια!
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού.
- 1 κρόκο αυγού.
- 100 γραμμάρια ζάχαρη.
- Λίγο λικέρ πορτοκάλι η μανταρίνι (10 γραμμάρια)
- Σαντιγύ (προαιρετικά)
- 2 φύλλα ζελατίνας.
Εκτέλεση
Βράζουμε τον χυμό σε μικρό κατσαρολάκι.
Χτυπάμε τον κρόκο με την ζάχαρη.
Κατεβάζουμε απο την φωτιά τον χυμό και προσθέτουμε στον χλιαρό χυμό τον κρόκο και την ζελατίνα που την είχαμε μουσκέψει και στραγγίσει. Ανακατεύουμε γρήγορα -γρήγορα και το βάζουμε σε 3 μπολ.
Το βάζουμε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο. Ανακατεύουμε το ξύσμα με λίγη ζάχαρη και γαρνίρουμε την μούς! Αν θέλουμε γαρνίρουμε και με σαντιγύ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Follow me at : @SyntagesMatinas 💋💋
💦💦💦 Retweet?? παρακαλώ 💋💋🔥ΣΥΝΤΑΓΗ 👉👉 https://t.co/iYZCSCcNI1 pic.twitter.com/tDW2mJlgww
— Matoula P ♨️ Matina’s recipes ♨️ (@SyntagesMatinas) February 9, 2023



