Μπισκότα με κακάο και πορτοκάλι. Πολύ απλή και νόστιμη συνταγή για μπισκότα κακάου και πορτοκαλιού σε άχνη ζάχαρη.
Συστατικά
100 γρμ αλεύρι
40 γρμ κακάο
140 γρμ ζάχαρη
2 κγ μπέικιν
50 γρμ βούτυρο
2 αυγά
1 κ σούπας πορτοκάλι
150 γρμ ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Ανακατεύω το βούτυρο με την ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτω το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα μαζί.
Ζυμώνω ελαφρά το μίγμα που θα μοιάζει με ψίχουλα.
Συνεχίζω το ζύμωμα αφού έχω προσθέσει και τα 2 αυγά και το πορτοκάλι.
Βάζω το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον για 2 ώρες σκεπασμένο με μεμβράνη.
Πλάθω όλο το μίγμα σε μικρά μπαλάκια μεγέθους καρυδιού τα βουτάω στη ζάχαρη άχνη και από τις 2 πλευρές και τα βάζω αραιά στο ταψί της κουζίνας μας που έχω βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 β αέρα για 15 – 20 λεπτα (προσοχή δεν θέλουν πολύ ψήσιμο) στα 15 λεπτά τα κοιτάτε και αναλόγως συνεχίζετε ή τα βγάζετε από το φούρνο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!



