Παραδοσιακή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και γέμιση αυγό, γιαούρτι, κεφίρ για έξτρα γεύση! (Video)
Ingredients
- 10-11 φύλλα κρούστας, για στρογγυλό ταψάκι Νο 40
- 4 αυγά.
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες.
- 1 φλιτζ. ρόφημα κεφίρ.
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο.
- ½ κ.γ. σόδα.
- 150 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος σε μικρούς κύβους -ζαράκια.
- 300 γρ. τριμμένη φέτα κατσικίσια.
Συστατικά
- 10-11 φύλλα κρούστας, για στρογγυλό ταψάκι Νο 40
- 4 αυγά.
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες.
- 1 φλιτζ. ρόφημα κεφίρ.
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο.
- ½ κ.γ. σόδα.
- 150 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος σε μικρούς κύβους -ζαράκια.
- 300 γρ. τριμμένη φέτα κατσικίσια.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα 3 αυγά και ρίχνουμε μέσα το ηλιέλαιο & τη σόδα. Ανακατεύουμε με σύρμα και προσθέτουμε το γιαούρτι και τη φέτα. Χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί. Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας.
Απλώνουμε το πρώτο φύλλο και πασπαλίζουμε με 4 κ.σ. γέμιση διάσπαρτα να πάει παντού. Απλώνουμε διάσπαρτα λίγους κύβους βουτύρου (7-8) και ρολάρουμε το φύλλο να πάρουμε ένα γεμιστό μπαστουνάκι.
Το τοποθετούμε στο ταψάκι στην εξωτερική διάμετρο. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και «χτίζουμε» αραδιάζοντας το ένα κολλητά με το άλλο το ταψάκι μας προς το κέντρο. (Σαν Κιχί) Χτυπάμε το τελευταίο αυγό και χύνουμε μέσα στο κεφίρ για να τα ανακατέψουμε μαζί.
Περιχύνουμε όλα τα φύλλα με το κεφίρ και κάνουμε παντού τρύπες με ένα πιρούνι να εισχωρήσει και ανάμεσα το μείγμα μας. Βάζουμε την πίτα στον φούρνο στους 180 με αέρα για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
TIP: Καλό είναι εκτός από το βούτυρο μας να λαδώνουμε τα φύλλα μας!!!!
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
