Πασχαλινά κουλουράκια

    0
    459

    Πασχαλινά κουλουράκια.  Καιρός για τα καθιερωμένα πασχαλινά κουλουράκια και αν είστε στην αναζήτηση της συνταγής, μόλις την βρήκατε, πανεύκολη και με σίγουρη επιτυχία !!!

     

    Συστατικά

    • 500γρ. αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
    • 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    • 200γρ. ζάχαρη
    • 2 κρόκους αβγών
    • 100γρ. γάλα πλήρες
    • 1/2κ.γ. Baking Powder
    • 1 βανίλια
    • 1 πρέζα αλάτι
    • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

     

     

    Εκτέλεση

    1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό.
    2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους κρόκους, το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
    3. Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, τη βανίλια, το Baking Powder και το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
    4. Η ζύμη θα πρέπει να πλάθεται ώστε να μην κολλάει στα χέρια.
    5. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
    6. Πλάθουμε κουλουράκια των 20 ή 30 γρ. και τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
    7. Αλείφουμε με αβγό (προαιρετικά) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C στον αέρα, για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
    8. TIP: Επιλέγουμε καλής ποιότητας αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο βούτυρο ή και μίγμα αυτών για πιο πλούσια αρώματα.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!