Πατάτες φούρνου (σαν τηγανιτές) Γνωστές και ως πατάτες ψητές ή πατάτες λαδορίγανη, οι πατάτες φούρνου είναι ένα από τα βασικά συνοδευτικά της ελληνικής κουζίνας.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- Πατάτες 1 κιλό (ή όσες θέλουμε)
- Ελαιόλαδο 4-5 κουταλιές της σούπας
- Ρίγανη
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές κάθετες φέτες (σαν τηγανιτές) ή σε λεπτές φέτες στρογγυλές και τις βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό για 3 λεπτά.
Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την ρίγανη και ανακατεύουμε να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά που προσθέσαμε
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν (ανάλογα τον φούρνο μας).