Πεντανόστιμο κέικ γιαουρτιού λεμονιού με σιρόπι

    0
    413

     Πεντανόστιμο κέικ γιαουρτιού λεμονιού με σιρόπι. Εύκολο ελληνικό κέικ γιαουρτιού λεμονιού με σιρόπι.

     

     

     

    Συστατικά

    2 αυγά
    3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    1 κουταλιά της σούπας τριμμένο λεμόνι
    1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
    1 φλιτζάνι ζάχαρη
    1 φλιτζάνι γιαούρτι
    2 φλιτζάνια Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

    Syntages-matinas.gr – Πεντανόστιμο κέικ γιαουρτιού λεμονιού με σιρόπι
    Syntages-matinas.gr – Πεντανόστιμο κέικ γιαουρτιού λεμονιού με σιρόπι

    Εκτέλεση

    1. Προθερμάνετε το φούρνο 170 βαθμούς Κελσίου

    2. Βουτυρώστε την φόρμα

    3. Χτυπάμε μαζί χυμό λεμονιού και φλούδα, ζάχαρη, λάδι και γιαούρτι.

    4. Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε.

    5. Ρίχνουμε στην φόρμα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

    6. Κατά το ψήσιμο φτιάχνετε σιρόπι. Συνδυάστε μισό φλιτζάνι ζάχαρη, μισό φλιτζάνι νερό φλούδα λεμονιού και σταγόνες χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και αφήστε να πάρει βράση και μετά σιγοβράστε για 5-7 λεπτά και απενεργοποιήστε τη φωτιά. Αφαιρέστε το φλοιό λεμονιού.

    8. Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να παραμείνει στην φόρμα για λίγα λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι κάνετε πολλές τρύπες τυχαία πάνω από την κορυφή του κέικ. Ρίχνουμε απαλά το ζεστό σιρόπι πάνω από το ζεστό κέικ ενώ είναι ακόμα στην φόρμα, αφήστε χρόνο για να μουλιάσει το κέικ στο σιρόπι. (Δεν χρησιμοποίησα όλο το σιρόπι, προσαρμόστε στις προτιμήσεις σας)

    Εναλλακτικά, με ζάχαρη άχνη, φτιάξτε γλάσο λεμονιού ή γλάσο με τυρί κρέμα. Όλες οι νόστιμες εναλλακτικές λύσεις.

    Το πορτοκάλι αντί του λεμονιού είναι επίσης μια υπέροχη αλλαγή.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    The post appeared first on : Dora Joannou‎

    Προηγούμενο άρθροStorm King Κοκτέιλ
    Επόμενο άρθροΓαλλική τάρτα φλάν
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!