Είχα πολύ καιρό να μαγειρέψω ρολό και είναι τόσο βολικό και νόστιμο φαγητό!!. Είναι εύκολο φαγητό, εκτός από την αρχική προετοιμασία, κατά τα άλλα το βάζεις στη γάστρα και το ξεχνάς για 2 ώρες.
Ένα κομμάτι της χαλάρωσης για μένα είναι η κουζίνα, δεν με κουράζει καθόλου, το αντίθετο θα έλεγα.

Συστατικά
- 1 ρολό χοιρινό (1200-1300 γρ)
- 1 1/2 κρασοπότηρο κρασί λευκό ξηρό
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1-2 καρότα
- 1 κουταλιά μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ρολό ώστε να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
Ρίχνουμε και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες να σοταριστούν ελαφρώς.
Βήμα 3
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 4
Μεταφέρουμε το φαγητό σε μια γάστρα(εκτός αν έχετε μαντεμένια κατσαρόλα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 2 ώρες.
Βήμα 5
Συνοδεύουμε το φαγητό μας με πουρέ ή με ρύζι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!



