Συνταγή για την πιο εύκολη ντοματόπιτα! Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε καλά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τα ντοματίνια αφού τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε στην μέση.
Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά και προσθέτουμε την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- 10 ελιές
- 300 γρ. Ανθότυρο
- 50 γρ. Γάλα
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 400 γρ. Ντοματίνια
- 200 γρ. χυμό ντομάτας
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε καλά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τα ντοματίνια αφού τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε στην μέση. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά και προσθέτουμε την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και απλώνουμε λίγα -παραπάνω από τα μισά- φύλλα τα οποία τα λαδώνουμε ένα ένα. Ανακατεύουμε στο μείγμα τις ελιές αφού βγάλουμε τα κουκούτσια και τις ψιλοκόψουμε και το ανθότυρο και το απλώνουμε στο ταψί.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα, μόνο που τώρα δεν τα λαδώνουμε αλλα τα αλείφουμε με γάλα.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να πάρει η ντομάτα χρώμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!