Τούρτα Φερέρο (Πραλίνα) – Ferrero cake

    0
    280

    Τούρτα Φερέρο (Πραλίνα) – Ferrero cake. Δοκιμάστε μια απλή και εύκολη συνταγή, για να φτιάξετε αυτή την υπέροχη νοστιμότατη τούρτα με γεύση πραλίνα Ferrero Rocher.

     

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

      • * Για το παντεσπάνι
      • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
      • 150 γρ. ζάχαρη
      • 3 αυγά
      • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
      • 1 βανιλίνη
      • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
      • 50 γρ. φουντούκια αλεσμένα στο μούλτι

     

      • *Για τη μους πραλίνας
    • 150 γρ. κουβερτούρα 52%
    • 230 γρ. φουντουκοβούτυρο
    • 380 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
    • * Για το γλάσο
    • 330 γρ. σοκολάτα γάλακτος
    • 165 γρ. γάλα
    • 100 γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα
    • * Για το στόλισμα
    • σοκολατάκια ferrero

     

    Εκτέλεση

    1. Για το γλάσο: Σε μπεν-μαρι βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος μαζί με το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Μόλις είναι έτοιμη, προσθέτουμε τα χοντροσπασμένα φουντούκια, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες.

    2.Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 170° C.

    Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Προσθέτουμε ένα ένα σταδιακά τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

    Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη και τα φουντούκια.

    Μόλις αναμειχθούν καλά τα υλικά, μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενη βάση, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μας στους 170° C στον αέρα για περίπου 50′-60 λεπτά. Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε στη άκρη και περιμένουμε να κρυώσει τελείως.

    3.Για τη μους πραλίνας: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει παχύρευστη σαν γιαούρτι.

    Βάζουμε την κουβερτούρα μας σε ένα μπολ και τη λιώνουμε στα μικροκύματα. Προσθέτουμε το φουντουκοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σε δόσεις την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

    4. Συναρμολόγηση Κόβουμε το ανομοιόμορφο μέρος της κορυφής από το παντεσπάνι μας και στη συνέχεια κόβουμε οριζοντίως σε 3 δίσκους ιδίου πάχους.

    Σε ένα τσέρκι βάζουμε ένα δίσκο παντεσπάνι, απλώνουμε κρέμα. Βάζουμε το δεύτερο δίσκο και απλώνουμε κρέμα. Τέλος βάζουμε τον τρίτο δίσκο και απλώνουμε κρέμα. Τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για 2 ώρες.

    Μετά από 2 ώρες ζεσταίνουμε λίγο το γλάσο μας. Αφαιρούμε την τούρτα από το τσέρκι και τη βάζουμε πάνω σε μια σχάρα. Περιχύνουμε το γλάσο πάνω στην τούρτα και αφήνουμε για 4 λεπτά να στραγγίξει.

    Στολίζουμε με τρουφάκια  ferrero.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Βασική ιδέα προσαρμοσμένο από: dimitrismichailidis.com

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροΚρέμα καραμελέ πανεύκολη συνταγή
    Επόμενο άρθροΑνάποδο κέικ με πορτοκάλια
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!