Τυρόπιτες κουρού. Μια από τις πιο αγαπημένες κλασικές τυροπίτες, η οποία είναι ιδανική για το κολατσιό του γραφείου ή του σχολείου.
Συστατικά
- * ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 520-580γρ. αλεύρι
- 30γρ. μπέικιν πάουντερ
- 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 7γρ. αλάτι
- 7γρ. αλάτι
- 200γρ. ελαιόλαδο
- * ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 400γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
- 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 1 αβγό
- αλάτι, πιπέρι
- 1 αβγό χτυπημένο για το άλειμμα
Εκτέλεση
Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μία ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Τυλίγετε καλά το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μία ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Τυλίγετε καλά το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Για κάθε πίτα παίρνετε 100γρ. ζύμης και την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου περίπου 18-20 εκ.. Απλώνετε στην άκρη 2 κουτ. σούπας γέμιση τυριού (περίπου 70 γρ.) και τυλίγετε σε μισοφέγγαρο, φροντίζοντας να κολλήσουν καλά οι άκρες.
Τοποθετείτε τις πίτες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους και αλείφετε την επιφάνειά τους με το χτυπημένο αβγό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!



